Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Varukorgen är tom.

GESAC HJÄLPER OSS FÖRBÄTTRA VÅRA

KUNDERS PRODUKTIONSEKONOMI

En gång per år samlar vår kinesiska storleverantör Gesac sina exportpartners för en veckolång presentation av det senaste inom verktygstekniken. I takt med Gesacs starka tillväxt har evenemangets omfång successivt ökat och årets event gästades av över hundra deltagare från Europa, Asien, USA och Australien.

Det är bara några veckor sedan jag och några av kollegorna från Sverige och Danmark återvände från Gesacs huvudanläggning i Xiamen på den kinesiska östkusten. Programmet var intensivt och intrycken många. Trots ett flertal tidigare besök upphör man aldrig att imponeras av Gesacs innovationskraft och professionalitet vad gäller att presentera sina produkter.

URSTARK UTVECKLING

Trots tydliga tecken på en vikande världskonjunktur fortsätter Gesac att växa. För att möta den ökande efterfrågan invigde man nyligen en helt ny anläggning som fördubblar produktionskapaciteten upp till en nivå av imponerande 80 miljoner vändskär per år. En ny fabrik för hårdmetallämnen byggs också i Thailand, med förväntad produktionsstart våren 2020. Investeringen i Thailand görs mot bakgrund av den pågående tullkonflikten med USA. Den amerikanska marknaden är viktig för Gesac och tullmurarna mot USA ställer till problem.

ÄN STARKARE NÄR KONJUNKTURVINDARNA VÄNDER

Samarbetet mellan oss på Edeco och Gesac har pågått sedan 2016. Med facit i hand är det bara att konstatera att partnerskapet har varit lyckosamt. Försäljningsvolymerna växer konstant och vi får i våra dagliga kundkontakter en fantastiskt bra feedback på Gesacs produkter. Volymmålen som sattes vid uppstarten har överträffats med bred marginal och Gesac har blivit en av våra viktigaste leverantörer. Med sin högintressanta kombination av hög kvalitet till mycket attraktiva priser blir man ett än attraktivare alternativ när vi så småningom tar steget in i en osäkrare konjunktur.

VÄRLDSNYHETER SOM LOCKAR

Under fem hektiska oktober-dagar presenterades Gesac nysatsningar inom ett flertal områden. Det som starkast fångade vår uppmärksamhet var vidareutvecklingen av det tidigare framgångsrika korthålsborret GHD, en ny serie CBN-skär samt nya vändskärsserien GM3220 för bearbetning i rostfria material.

Nya högpresterande korthålsborret GHD-S är en förbättrad version av försäljningssuccén GHD. S-versionen använder samma patenterade vändskär (QPMG) som befintliga GHD men har fått modifierade skärlägen. En nyhet är också skär för bearbetning av rostfria material.

Gesac har som vanligt testat produkterna noggrant och utfallet är mycket positivt. Hålkvaliteten är väsentligt bättre än tidigare samtidigt som prestandan ökar med över 150%. GHD-S kommer att erbjudas i dimensionerna 14-40 mm i 2D/3D/4D/5D.

Belagda CBN-skär är ett av Gesacs absolut starkaste områden vilket naturligtvis gör det högintressant för oss. CBN-skär med beläggning ger en stabilare livslängd vid bearbetning där emulsioner används. Jämfört med tidigare versioner har de belagda CBN-skären också en lägre friktionskoefficient och därigenom en förbättrad spånavgång. Ytorna på bearbetade detaljer är bättre och beläggningen underlättar dessutom för operatören att se förslitning. Omfattande tester visar på livslängdsökningar på upp till 30%.

En tredje produktgrupp, som vi omgående lyfter in i sitt sortiment, är Gesacs nya vändskärsserie GM3220 för svarvning av rostfria material. Skären har utvecklats för att optimera bearbetningen hos tillverkare av t.ex motorer, ventiler, rör och flänsar.

GM3220 är byggt kring ett nytt micro-grain hårdmetallsubstrat som belagts med en Nano PVD-beläggning i flera skikt. Resultatet är ett vändskär med extremt hög slit- och värmeresistens.

Under 2020 introduceras två nya hårdmetallsubstrat för bearbetning av rostfria material. Med de nya substraten får Gesac – och därigenom även Edeco – ett komplett sortiment för bearbetning av rostrifria material.

Har du frågor kring Gesacs produkter? Tveka inte att höra av dig till mig eller någon av mina kollegor! 

 

ANDERS HÖÖGH

VD

Tel: 054-55 80 01