Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Varukorgen är tom.

Eva Bjergestam, Kapande verktyg

Oktober 2017

Spännande nytillskott till Amada-familjen

Vår huvudleverantör inom kapningsområdet – japanska verktygsjätten Amada Machine Tools – fortsätter sitt intåg på den skandinaviska industrimarknaden. Tillsammans med oss på Edeco introduceras under hösten flera högintressanta nyheter inom industriell kapning.

Mycket har hänt sedan Edeco 2011 inledde samarbetet med Amada på den svenska marknaden. Sida vid sida har vi presenterat, testat och utvärderat företagets kapprogram bland ett stort antal av våra kunder. Sortimentet har tagits emot väl.

SUPER 8 - UNIVERSALBLAD SOM GÅR HEM BLAND VÅRA KUNDER

En produktfamilj som har haft en fantastisk slagkraft bland våra kunder är Amada SUPER 8, en serie slitstarka allroundblad med smart tandgeometri och patenterad skränkning. Bladens utformning förbättrar spånavgången, minskar vibrationerna och ger en väsenligt lägre ljudnivå jämfört med andra blad.

Super 8 kan användas för bearbetning av de flesta material och former och passar utmärkt till flertalet kapmaskiner, oavsett fabrikat och modell. Mångsidigheten och den unika tandgeometrin ger fördelar som våra konkurrenter har svårt att matcha.

NYA AXCELA C-S7 TAR HÄNSYN TILL MASKINENS STATUS

Hårdmetallbestyckade bandsågblad är ett av Amadas absoluta spetsområden. AXCELA-serien, som introducerades för svensk industri redan för 7 år sedan, har successivt byggts på med geometrier för kapning i t.ex. stål, verktygsstål, rostfria material, aluminium och koppar.

Hårdmetallbladen ger en effektiv bearbetning och fina snittytor även i tuffare miljöer. AXCELA-serien har slagit väl ut bland våra kunder. Vad vi har märkt är dock att sågbladen fungerat bäst i nyare maskiner. Kunder med äldre maskiner har ibland upplevt att AXCELA-bladen inte har nått sin fulla livslängd.

På Edeco välkomnar vi därför nya AXCELA C-S7, det senaste nytillskottet i AXCELA-familjen. Ett hårdmetallbestyckat universalblad där Amada tagit det bästa från Axcela S och Axcela B och skapat en tandgeometri som bättre svarar upp mot vibrationer och tuffare förhållanden i äldre maskiner. AXCELA C-S7 klarar utan problem bearbetning av såväl verktygsstål och rostfritt som kall- och varmbearbetade material.

Nya C-S7 har i tester visat utomordentliga resultat och tar på allvar upp kampen med andra marknadsaktörer. 

SPEEDCUT M42 - MYCKET KAPNING FÖR PENGARNA

En annan höstnyhet är SPEEDCUT M42, en helt ny produkt med tekniska egenskaper som i många avseende liknar SGLB, Amadas mest sålda bandsågblad.

Speedcut är ett robust allroundblad, väl lämpat för bearbetning av konstruktionsstål, men bladet är också ett utmärkt alternativ för verktygsstål, gjutstål och ett flertal andra material.

Bladets tandgeometri med gruppskränkning ger en effektiv kapning och fina snittytor. Speedcut erbjuds i banddimensioner från 20-41 mm och klarar material upp till 1200 N/mm².

För kapning av rör och profiler erbjuds SPEEDCUT M42 Profile, med förstärkt rygg och geometri utvecklad för att minimera brott på sågtänderna.

Introduktionen av Speedcut sker inom ramen för vårt ECU-sortiment, vilket per definition innebär hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Amada har verkligen spänt musklerna för att kunna erbjuda bra produkter till rimliga kostnader. I Speedcut ser vi en serie bandsågblad som i högsta grad kan bidra till en optimering av produktionsekonomin.

Är du nyfiken och vill se mer av Amadas produkter? Välkommen in i vår webshop. Självklart är du också välkommen att kontakta mig eller mina kollegor.

EVA BJERGESTAM

MA-CHEF OCH TEKNISK SÄLJARE

Tel: 054-55 80 23