Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

***UTFÖRSÄLJNING AV ANALOGA MIKROMETRAR***BESTÄLL HÄR***UTFÖRSÄLJNING AV ANALOGA MIKROMETRAR***BESTÄLL HÄR***UTFÖRSÄLJNING AV ANALOGA MIKROMETRAR***BESTÄLL HÄR***UTFÖRSÄLJNING AV ANALOGA MIKROMETRAR***

Varukorgen är tom.

Fredrik 

December 2017

MILLER VISAR TYSK MÄSTARKLASS

Hösten är årstiden då verktygstillverkare världen över samlar trupperna för att ladda inför det kommande året. Tyska Miller är inget undantag. Under två intensiva dagar i mitten av november fanns vi och andra europeiska partners på plats för att under INNOVATIONS 2018 ta del av det senaste inom borr- och frästekniken.

Resan till sydtyska Altenstadt är inte vår första. Miller och Edeco har en gedigen historia tillsammans. Kontakterna etablerades redan 1999 och vi har tillsammans gjort en fin resa med Millers kvalitetsverktyg på den svenska industrimarknaden.

HÅRDMETALLVERKTYG FRÅN TOPPMODERN ANLÄGGNING

Vi har under en tjugoårsperiod, på nära håll, sett Miller utvecklas till en världstillverkare av solida hårdmetallverktyg. I en av Europas modernaste produktionsanläggningar utvecklas och produceras idag borr, pinnfräsar och andra skärande verktyg för krävande industriköpare över hela världen.

Miller är en partner som sällan sitter stilla i båten. Man står ständigt i frontlinjen med förbättrade material och ny skärteknik. Deras tekniker är samtidigt lyhörda och oerhört intresserade av synpunkter som förs fram från oss och våra kunder.

INNOVATIONS 2018

På Innovations 2018 lades i första hand fokus på borr och pinnfräsar. Med nya patenterade geometrier introducerar man en serie högproduktiva verktyg som klarar hög spånavverkning under extremt korta tider. Tester påvisar dessutom väsentliga förbättringar av verktygens livslängd.

Flera av verktygen har funnits med tidigare men har nu ”vässats” med nya patenterade geometrier.

3-SKÄRIG GEOMETRI FÖRBÄTTRAR PRESTANDAN OCH ÖKAR LIVSLÄNGDEN

Produkter som visades extra uppmärksamhet var bland annat den nya 3-skäriga borrserien MEGA-Spike 

Drill Steel för bearbetning av stål. Med nya geometrier och utvecklad beläggning förbättras prestandan och livslängden på ett verktyg som redan tidigare nått stora framgångar på marknaden.

Man introducerar samtidigt TTD Tritan, 3-skäriga borrtoppar för framförallt större dimensioner, 12-32,4 mm 3xD och 5xD.

3-skäriga borrtoppar med stabila infästningar är något som Miller är först på marknaden med. Löstagbara toppar ger användaren ett allroundborr med fantastisk prestanda för de flesta applikationer.

PINNFRÄSAR FÖR SPECIFIKA ÄNDAMÅL

Inför 2018 kompletteras också Millers OptiMill-serie med nya specialmodeller för specifika tillämpningar.

OptiMill Uni-HPC Pocket, med nyutvecklad 3-skärig geometri, är avsedd för avancerad bearbetning i stål, rostfritt och gjutjärn. Verktyget passar utmärkt för urfräsning av fickor i materialet och kan rampas upp till 45o. Serien omfattar verktyg i två längder.

OptiMill Tro PM är en pinnfräs för dynamisk bearbetning med extrema djup upp till 5xD. Serien innehåller fräsar med både 5- och 7-skäriga geometrier.

De nya produkterna har spåndelare som optimerar spånavgången. Differentialdelade skär minimerar samtidigt vibrationerna i verktyget.

DET NYA FINNS TILLGÄNGLIGT REDAN I HÖST

För vår del väntar nu arbetet att föra ut de nya produkterna på den svenska och danska industrimarknaden. Redan i början av december finns flertalet verktyg tillgängliga på vårt lager och i vår webshop.

Parallellt har vi påbörjat vår egen direktbearbetning av kunder. Även om de nya programmen genomgått omfattande provningar på plats hos Miller, innebär en nyintroduktion för vår del alltid att testa produkterna bland våra kunder.

Är du intresserad? Tveka aldrig att höra av dig.

FREDRIK CARLSSON-REIS

Produktchef gäng, borr och brotch

Tel: 054-55 80 06