Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Varukorgen är tom.

Johan Nilsson, Hållande verktyg

Maj 2019

Tyska precisionschuckar breddar vårt sortiment

Bästa lösningen för varje ändamål är en av grundbultarna i Edecos produktfilosofi. Steg för steg har vi därför, under flera decennier, byggt ett sortiment som täcker de flesta av våra kunders behov. Vi breddar nu ett redan starkt program av hållande verktyg med chuckar och krympteknik från välkända tyska verktygstillverkaren BILZ.

I strålande vårsol gjorde jag och kollegan Fredrik Carlsson-Reis nyligen vårt premiärbesök på Bilz huvudkontor i tyska Ostfildern. Under en kombinerad återförsäljarträff och produktutbildning fick vi – tillsammans med trevliga branschkollegor från Norge, Danmark, Polen, Tjeckien och Estland – en grundlig utbildning kring några av Bilz produkter. Första intrycket är gott och vi har lärt oss en hel del både om företaget och produkterna.

KVALITET I KLASSISK INDUSTRIMILJÖ

Bilz är en av pionjärerna inom krymptekniken och firar under 2019 sitt 100-årsjubileum. Företaget är ett av de anrika tyska verkstadsföretag som efter första världskriget växte upp i det industritäta området runt Stüttgart, Baden-Württemberg-regionen är ett världscentra för fordonsindustrin men här finns idag också högteknologisk produktion inom andra industrigrenar.

Bilz har sitt huvudkontor och delar av produktionen i Ostfildern men har dessutom egna tillverkningsenheter i både Tyskland och Indien.

GENOMTÄNKT KOMPLEMENT TILL VÅRT HÅLLARPROGRAM

För oss i Sverige är Bilz en ny bekantskap. Vårt danska dotterbolag Edeco Tool ApS har däremot framgångsrikt jobbat med företaget under många år. Omdömena är genomgående postiva. Danska kollegor ser Bilz som en pålitlig, innovativ och prisvärd aktör som kan sina saker.

Bilz har ett starkt program av standardchuckar men också spetskunskap inom både gäng- och krymptekniken.

Som verktygsköpare känner du sannolikt till gängchuckar med Bilz-koppling. Företaget har dock även ett brett program av krympchuckar och krympaggregat man bygger själva. En bärande del av Bilz affärsfilosofi är också att kunna erbjuda kundunika applikationer.

PRODUKTERNA TILLGÄNGLIGA REDAN IDAG

Redan idag finns delar av Bilz standardsortiment på plats på vårt lager här i Karlstad. Du kan även beställa Bilz-hållare i vår webbshop.

Under våren kommer vi att ägna tid och kraft åt att etablera Bilz standardprodukter på marknaden. När vi fått fotfäste här kommer vi även att ta in mer avancerade produkter, inte minst inom krymptekniken.

Har du frågor kring Bilz produkter? Tveka inte att höra av dig till mig eller någon av mina kollegor! Vill du redan nu se en översikt av vad vi kan erbjuda läs vidare här.


JOHAN NILSSON

Produktchef, Hållande verktyg/uppspänningsteknik
Tel: 054-55 80 11