Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

***UTFÖRSÄLJNING AV ANALOGA MIKROMETRAR***BESTÄLL HÄR***UTFÖRSÄLJNING AV ANALOGA MIKROMETRAR***BESTÄLL HÄR***UTFÖRSÄLJNING AV ANALOGA MIKROMETRAR***BESTÄLL HÄR***UTFÖRSÄLJNING AV ANALOGA MIKROMETRAR***

Varukorgen är tom.

Maj 2018

VÅRENS TUFFASTE VERKTYG 
KOMMER FRÅN ITALIEN

Världsindustrin suktar efter tuffa verktyg. Jakten på produkter som till bra ekonomi klarar bearbetning i exempelvis Titan och rostfria material blir allt intensivare. På Edeco möter vi den växande efterfrågan med nya fräsprogrammet TITAINOX från italienska Silmax.

Bearbetning i svåra material är en tydlig trend över hela världen. Industrin, med aerospacesektorn i spetsen, ökar trycket på värl­dens verktygstillverkare om att utveckla produkter som svarar upp mot tuffare bearbetning i till exempel titanlegeringar och rostfria material. Liknande önskemål kommer också från fordonsindustrin, medical och offshore-industrin och vi får nästan dagligen frågor kring verktyg för effektiv bearbetning i slitande material.

KVALITETSFRÄSAR FÖR KRÄVANDE MATERIAL

Nya TITAINOX från italienska Silmax är en nyutvecklad serie fräsar för bearbetning i titanlegeringar och rost­fria material. Verktygen kan utan problem även användas i stål med sträckgräns upp mot 1000 N/mm².

Sortimentet sträcker sig från 3-skäriga till 7-skäriga fräsar. Programmet innehåller även en 4-skärig fräs med radiella invändiga kylkanaler.

Flera av fräsarna finns i versioner med helt skarpa hörn, med hörnfas eller med olika hörnradier.

Hela TITAINOX-programmet erbjuder den nya 4S-prepareringen, där egg och ytpreparering ger full kontroll av eggavrundningen och där avrundningens radie går att styra med en tolerans av ±0,003 mm.

4S-prepareringen förbättrar vidhäftningen och ökar beläggningens slitstyrka. Substrat-valet, slipteknologin och beläggning ger verk­tygen extrem livslängd och hög produktivitet i svåra material.

Sortimentet erbjuder verktygsalternativ för de flesta av de vanligaste bearbetnings-metoderna som t.ex spårfräsning, grov valsfräsning, dynamisk trochoid-fräsning och finfräsning.

Varje applikation har frästyper anpassade för att ge högsta effektivitet, både bearbet­ningsstrategisk och produktionsekonomiskt.

LANSERING UNDER FÖRSOMMAREN

På Edeco arbetar vi för högtryck för att under försommaren göra TITAINOX-sortimentet tillgängligt för kund. Produkterna kommer att lagerföras på vårt lager i Karlstad och finns inom kort att köpa i vår webshop.

Självklart står vi även till förfogande om du har frågor eller vill testa produkterna i din egen produktion. Tveka aldrig att höra av dig.

 

MATTIAS BARD

Produktchef, fräsning

Tel: 070-190 59 98