Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Varukorgen är tom.

Maj 2018

VÅRENS TUFFASTE VERKTYG 
KOMMER FRÅN ITALIEN

Världsindustrin suktar efter tuffa verktyg. Jakten på produkter som till bra ekonomi klarar bearbetning i exempelvis Titan och rostfria material blir allt intensivare. På Edeco möter vi den växande efterfrågan med nya fräsprogrammet TITAINOX från italienska Silmax.

Bearbetning i svåra material är en tydlig trend över hela världen. Industrin, med aerospacesektorn i spetsen, ökar trycket på värl­dens verktygstillverkare om att utveckla produkter som svarar upp mot tuffare bearbetning i till exempel titanlegeringar och rostfria material. Liknande önskemål kommer också från fordonsindustrin, medical och offshore-industrin och vi får nästan dagligen frågor kring verktyg för effektiv bearbetning i slitande material.

KVALITETSFRÄSAR FÖR KRÄVANDE MATERIAL

Nya TITAINOX från italienska Silmax är en nyutvecklad serie fräsar för bearbetning i titanlegeringar och rost­fria material. Verktygen kan utan problem även användas i stål med sträckgräns upp mot 1000 N/mm².

Sortimentet sträcker sig från 3-skäriga till 7-skäriga fräsar. Programmet innehåller även en 4-skärig fräs med radiella invändiga kylkanaler.

Flera av fräsarna finns i versioner med helt skarpa hörn, med hörnfas eller med olika hörnradier.

Hela TITAINOX-programmet erbjuder den nya 4S-prepareringen, där egg och ytpreparering ger full kontroll av eggavrundningen och där avrundningens radie går att styra med en tolerans av ±0,003 mm.

4S-prepareringen förbättrar vidhäftningen och ökar beläggningens slitstyrka. Substrat-valet, slipteknologin och beläggning ger verk­tygen extrem livslängd och hög produktivitet i svåra material.

Sortimentet erbjuder verktygsalternativ för de flesta av de vanligaste bearbetnings-metoderna som t.ex spårfräsning, grov valsfräsning, dynamisk trochoid-fräsning och finfräsning.

Varje applikation har frästyper anpassade för att ge högsta effektivitet, både bearbet­ningsstrategisk och produktionsekonomiskt.

LANSERING UNDER FÖRSOMMAREN

På Edeco arbetar vi för högtryck för att under försommaren göra TITAINOX-sortimentet tillgängligt för kund. Produkterna kommer att lagerföras på vårt lager i Karlstad och finns inom kort att köpa i vår webshop.

Självklart står vi även till förfogande om du har frågor eller vill testa produkterna i din egen produktion. Tveka aldrig att höra av dig.

 

MATTIAS BARD

Produktchef, fräsning

Tel: 070-190 59 98