Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.

Varukorgen är tom.

Nyheter

Från och med den 16 mars 2020 flyttar Miller sin tillverkning av Borrbrotschar

Läs mer
Uppdaterad information

Först och främst hoppas vi att ni alla med familj, kollegor och vänner mår bra.

2020-03-23. Italien stänger ner stora delar av industrin.

Läs mer
Påverkar Coronaviruset oss?

Världen drabbas nu av Coronaviruset, vilket dominerar media. Något som vi, liksom resten av världen hoppas ska klinga av snabbt.

Läs mer

Prisjustering 2020

2019-11-29

Prisjustering 2020

Våra leverantörer justerar våra inköpspriser från den 1/1 2020. I den information vi får till oss så är justeringen framförallt påverkad av generellt ökade omkostnader.

Läs mer
Möt oss på EMO 2019

16-20 september, möter du Edecos verktygsspecialister på EMO 2019 i Hannover. Tillsammans med starka leverantörer kommer vi att presentera det senaste inom verktygstekniken.

Läs in dig på vår bemanningsplan och planera ditt besök! Våra representanter kommer att cirkulera mellan leverantörernas montrar. För att koordinera vår och din agenda, boka gärna ditt besök!   Fri entrébiljett

Läs mer
Edeco etablerar dotterbolag i Danmark

Som första etappen i vår skandinaviska satsning tar vi nu på allvar steget in i Danmark. Förvärv av Tooling-divisionen hos danska HCT Tools och bildandet av nya Edeco Tool ApS ger oss en stabil plattform på den danska industrimarknaden.

Läs mer
MILLER Innovations 2018

Miller presenterar nyheter i korthet

Läs mer
Löftesrik rapport från G-pak 17.1
En till två gånger per år samlar kinesiska världstillverkaren Gesac samarbetspartners från hela världen för att presentera nyheter i sitt breda sortiment. Verktygsspecialisten Edeco Tool var ett av totalt drygt 400 företag som i mitten av oktober strålade samman för att under två välfyllda dagar lyssna och ta del av det nya.
Läs mer
Spännande nytillskott till Amada-familjen
Japanska verktygsjätten Amada Machine Tools fortsätter sitt intåg på den skandinaviska industrimarknaden. Tillsammans med svenska verktygsspecialisten Edeco Tool introducerar man under hösten flera högintressanta nyheter inom industriell kapning.
Läs mer
Möt Edeco på EMO 2017
18-23 september, möter du Edecos verktygsspecialister på EMO 2017 i Hannover. Tillsammans med starka leverantörer kommer vi att presentera det senaste inom verktygstekniken.
Läs in dig på vår bemanningsplan och planera ditt besök! Våra representanter kommer att cirkulera mellan leverantörernas montrar. För att koordinera vår och din agenda, boka gärna ditt besök!
Läs mer
ECU-line – utvalda premiumverktyg till fantastiska priser

Tillsammans med starka leverantörer har vi gjort ett urval av kvalitetsprodukter som nu erbjuds till mycket förmånliga priser. ECU-line omfattar volymprodukter med spjutspetsteknik som med korta leveranstider kan köpas direkt från Edecos lager.

Läs mer
EDECO kraftsamlar kring solida hårdmetallpinnfräsar

Genom att hand­plocka senaste teknik från olika leverantörer kan vi vara säkra på att finna lösningar med geometrier och beläggningar som optimerar kundens processer. Högaktuellt just nu är t.ex nya metoder för egg-preparering. Processen appliceras främst för att uppnå ökat finish på skäreggen och sänka friktionen under skärförloppet. 

Läs mer
VARGUS GENius nu även som app

Nu finns VARGUS GENius kraftfulla programvara även som APP för både iOS och Android.

Med appens hjälp kan du snabbt och enkelt finna information och välja rätt verktyg inom området gängsvarvning och gängfräsning.

Läs mer
Vändskär för fräsning från Gesac

I över ett år har vi på Edeco framgångsrikt testat och marknadsfört världsleverantören GESAC:s svarvskär. Produkterna har tagits emot på bästa sätt. Med start nu i vår går vi därför vidare och lanserar GESAC:s VÄNDSKÄRSPROGRAM FÖR FRÄSNING.

Läs mer
Nytt säljkontor i Eskilstuna

Erfaren industritekniker tar nu steget in i Edecos säljorganisation. Innan fyllda trettio har Mikael Axelsson hunnit med nära tio år inom verkstadsindustrin.

Läs mer

Storfrämmat

2016-11-22

Storfrämmat

I fredags hade vi storfrämmat på Edeco från kinesiska Gesac, världens största hårdmetallaktör, och Markus Evers, finska Maanterä.

Läs mer
Omfattande tester ger råg i ryggen

OMFATTANDE TESTER GER RÅG I RYGGEN

Under våren och sommaren har hjulen snurrat för högvarv. Med start vid vårens verktygsmässa på ELMIA har introduktionen av GESAC:s produkter prioritera

Läs mer
Sverigepremiär för världens största hårdmetallaktör
Ibland måste man färdas långt för att finna det man söker. På mer än 700 mils avstånd har verktygsspecialisten EDECO Tool funnit kinesiska GESAC, överlägsen världsledare inom hårdmetallpulver och sintrad hårdmetall, som vid sidan av särklassig materialkompetens också erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsverktyg.
Läs mer
Italienska kvalitetsverktyg med polygonisk verktygsinfästning

Dándrea har i många år varit en av de ledande europeiska tillverkarna av chuckar. Nyhet i sortimentet är att nållagerchuckar nu också finns med PSC kona (ISO 26623-1) som är en mycket vanligt spindelkona inom svensk verkstadsindustri.

Läs mer
Årets vassaste verktygstoppar kommer från alperna

Några av årets stora nyheter inom den tunga bearbetningen kommer från Alperna. Österrikiska världstillverkaren Boehlerit introducerade under försommaren sin nya serie BULLtec, kassettuppbyggda fräskroppar med utbytbara delar som klarar skärdjup upp till 15 mm.

Läs mer
Vinkelhuvuden som håller i längden

Albertis vinkelhuvuden tillhör våra verkliga trotjänare. Under snart 30 år har vi, till nöjda kunder över hela landet, levererat vinkelhuvuden för vitt skilda ändamål och i alla tänkbara dimensioner.

Läs mer
Gängfräsning utan förborrade hål

Lanseringen av Hitachis nya gängfräsar EDT-TH öppnar nya dörrar. Med smart skärsättningsgeometri kan gängning fortsättningsvis genomföras i de flesta material helt utan förborrade hål.

Läs mer
Rätt chuck från NT Tool ger besparingar för Volvo

Våra verktygsspecialister ser det nästan dagligen. Rätt verktyg i maskinen förbättrar processen, höjer produktiviteten och leder i stort sett alltid till kostnadsreduceringar. I ett nyligen avslutat projekt tillsammans med Volvo Cars i Floby, resulterade ett byte av chuckar i häpnadsväckande stora besparingar.

Läs mer
Arborrsystem med PSC-standard

D’ANDREA kompletterar sitt starka program med arborrsystem till PSC-standard. Med korta stabila lösningar görs den unika precisionen i D’Andreas produkter tillgänglig för användare av maskiner med polygonisk verktygsinfästning

Läs mer
Slimmade hydraulchuckar

NT TOOL introducerar slimmade hydraulchuckar för 5-axlig bearbetning i svåråtkomliga och trånga utrymmen. Med avancerad hydraulteknik dämpas vibrationerna upp till 80% jämfört med traditionella krympchuckar.

Läs mer
Skruvstycken med utbytbara spännbackar

TRIAG presenterar ZSM, små självcentrerande skruvstycken med utbytbara spännbackar. Modulära system förbättrar flexibiliteten och produktionsekonomin. Begränsa din investering till de spännbackar du verkligen behöver.

Läs mer
Vinkelhuvuden som klarar trycket

TOP LINE, en ny serie vinkelhuvuden för extremt höga kyltryck och varvtal.

Läs mer
Brotschar med utbytbar topp

Tyska BECK, en av världsledarna inom modern brotschteknik, utökar sitt sortiment med brotschmodeller med utbytbar topp, typ XR. Sortimentet har utökats med lösa toppar/brotschhuvud i solid hårdmetall Ø8 – 40H7.

Läs mer
Specialborr och fräsar från Miller

Först ut för året är tyske borrspecialisten MILLER som under vintern bland annat introducerar nyheter inom sortimentet borr med utbytbar topp.

Läs mer
Ett komplett kapcenter

Det pratas mycket kapning hos verktygsspecialisten Edeco Tool. Företaget kraftsamlar och
har under loppet av några få år byggt upp ett program av japanska kvalitetsprodukter man
är mycket stolta över. Under ett och samma tak samlas allt från bandsågblad och klingor till
kompletta kapmaskiner.

Läs mer

Visar 30 av 32 inlägg