Tillsammans med italienska D’Andrea introducerar vl på Edeco under våren en helt ny verktygsserie med polygonisk infästning. Med det nya programmet kan vi bredda marknadens begränsade PSC-utbud med nya, mycket konkurrenskraftiga alternativ.

EMO-mässan är en av verktygsbranschens absoluta höjdpunkter. En välbesökt mötesplats för producenter och inköpare och ett internationellt forum för de senaste landvinningarna inom modern verktygsteknik.

Höstens EMO-mässa i Milano gav italienska D’Andrea – en av våra mest innovativa partners – chansen att på egen hemmaplan visa några av sina starkaste kort.

VÄLKOMMET TILLSKOTT PÅ MARKNADEN

En nyhet som togs emot med stort intresse var företagets introduktion av verktyg med polygonisk infästning. D’andrea har, som komplement till sitt nuvarande modulsystem, utvecklat en serie hållande PSC-verktyg enligt ISO 26623-1/2 för svarvar och fleroperationsmaskiner.

Köpare av verktyg med polygonisk verktygsinfästning har tidigare varit hänvisade till ett fåtal leverantörer. D’Andreas nya PSC-serie innebär valfrihet och ger ett mycket prisvärt alternativ.

Finborrhuvuden med polygonisk infästning i olika storlekar.

BRETT SORTIMENT, UTMÄRKT PRODUKTIONSEKONOMI

D’Andrea har gjort stora maskininvesteringar för att kunna slipa både insidan och utsidan av konan. Man kan på så vis erbjuda ett brett sortiment med verktyg av flera slag.

Det nya PSC-programmet omfattar

  • svarvhållare
  • krympchuckar
  • kraftspänningschuckar
  • arborrhuvuden
  • förlängare
  • reduktioner

Varje verktygskategori rymmer flera storlekar och varje storlek erbjuds i flera olika former.

Programmets bredd är en styrka. Ser vi dessutom till sambandet kvalitet/ verktygspris har vi ett alternativ som, sett till totalekonomin, utan problem kan hävda sig i konkurrensen med alternativa lösningar.

SPETS INOM FINBORRNING

Finborrning är av tradition ett av D’Andreas absoluta spetsområden, så också inom det nya programmet. PSC-sortimentet rymmer finborrhuvuden av fem olika storlekar, några med D’Andreas egenutvecklade elektroniska display.

Med den elektroniska displayen kan operatören, med enkla handgrepp, snabbt och enkelt justera verktygets diameter. Exakta ändringsvärden anges tydligt på displayen med en justernoggrannhet inom 2μm.

Finborrhuvuden med digital display.

 

INTRODUKTION PÅ GÅNG

För vår del börjar de nya PSC-produkterna successivt att landa på huvudlagret i Karlstad. Det är därmed fritt fram att introducera allt det nya för er kunder. Redan idag är dock verktygen tillgängliga via vår web-shop.