Några av årets stora nyheter inom den tunga bearbetningen kommer från Alperna. Österrikiska världstillverkaren Boehlerit introducerade under försommaren sin nya serie BULLtec, kassettuppbyggda fräskroppar med utbytbara delar som klarar skärdjup upp till 15 mm.

Det var med stor förväntan vi under försommaren tog emot en av årets stora verktygsnyheter inom den tunga bearbetningen. Bakom lanseringen låg österrikiska Boehlerit, som under mer än 80 år framgångsrikt tillverkat verktyg för industrikunder över hela världen. Boehlerits vändskärsverkyg för svarvning och fräsning har länge varit ett begrepp inom den tunga industrin. Man vill nu vill använda erfarenhet och tekniskt know-how till att bredda sitt sortiment med fräsar som kan operera i tuffa miljöer. Med nya BULLtec erbjuds en komplett serie fräsverktyg för tung bearbetning avsedd för de större bruken inom stålindustrin.

MODULÄR TEKNIK

BULLtec bygger på innovativ modulär teknik där fräskroppens olika delar kan bytas ut. Istället för att till dryga kostnader ersätta hela enheten kan slitna eller felaktiga kassetter och vändskär ersättas var och en för sig.

STORA SKÄRDJUP I FLERA MATERIAL

BULLtec har utvecklats för att svara upp mot framför allt stålindustrins tuffa krav. Med de nya verktygen kan du utan problem klara skärdjup upp till anmärkningsvärda 15 mm. Verktygen erbjuds som standard i dimensionerna 200- 500 mm. Möjligheter erbjuds även till kundanpassade versioner utifrån beställarens applikationsspecifika krav. BULLtec erbjuds med vändskär och geometrier för olika typer av stål men också för rostfritt och aluminium. En extra finess som öppnar upp för nya tillämpningar är möjligheten att skifta mellan höger- och vänsterrotation.

IVRIGA ATT FÅ VISA MARKNADEN

Utvecklingen av BULLtec har pågått länge och inom Boehlerit är man ivriga att få visa sin produkt för marknaden. Som Boehlerits svenska representant har vi på Edeco samma självklara ambition. Är du nyfiken på vilka fördelar BULLtec kan innebära för dig? Tveka inte. Ta en kontakt och låt oss boka en tid.