Det är med stolthet och entusiasm Edecos VD Anders Höögh berättar om det nya sortimentet.

– Pinnfräsningen är betydelsefull för många av våra kunder, berättar Anders. Vi har därför lagt mycket krut på att tillsammans med våra leverantörer forma ett program som uppfyller alla krav.

Fokus i det nya sortimentet har legat på kvalitet och leveranskraft snarare än bredd.

– Vårt tidigare program har varit extremt stort, säger Anders. Omfattningen har gjort det svårt att överblicka både för oss och våra kunder. Vad vi nu gör är att ”rad för rad” gå igenom och selektera produkter som till bästa möjliga produktionsekonomi klarar varje enskild applikation.

BRED BAS, SYLVASS SPETS

Det nya sortimentet hämtas från världsledare inom modern fräsning.

Nyutvecklade lösningar från Italienska SILMAX ger programmet en stark stomme.

– SILMAX har under våren ersatt tidigare produkter med nya innovativa pinnfräsar som på ett utmärkt sätt tillgodo-ser löpande behov av spår-, ramp-, fick- och fasfräsar samt verktyg för dynamisk trochoidfräsning, säger Mattias Bard, produktchef inom fräsning. Basprogrammet innehåller även välkända kvalitetsverktyg från MILLER samt ett spännande och prisvärt urval från kinesiska GESAC. Det senare gör, i och med Edecos introduktion, entré inom svensk industri.

Sortimentet toppas av high-performance-lösningar från HITACHI, i första hand miniatyrfräsar för användning inom verktygstillverkning.

– Hitachis produkter är unika, fortsätter Mattias Bard, framförallt i svårbearbetade material och appli­kationer som kräver lite extra.

NY TEKNIK OPTIMERAR PROCESSER

En grundläggande målsättning med Edeco satsning är att göra ny teknik tillgänglig för kunderna.

– Våra leverantörer investerar omfattande belopp i utveckling, säger Mattias Bard. Genom att hand­plocka senaste teknik från olika leverantörer kan vi vara säkra på att finna lösningar med geometrier och beläggningar som optimerar kundens processer.

Högaktuellt just nu är t.ex nya metoder för egg-preparering. Processen appliceras främst för att uppnå ökat finish på skäreggen och sänka friktionen under skärförloppet. Resultatet för användaren är ökad verktygslivslängd samt reducerad risk för löseggsbildning på fräsen.

– Det här är viktiga parametrar för kundens bearbetningsekonomi och inte minst i kvalitetsarbetet, konstaterar Mattias Bard.

ÖKAD TILLGÄNGLIGHET OCH LEVERANSKRAFT

Lanseringen av det nya sortimentet åtföljs av kraftfulla investeringar i tillgänglighet och leveranskapacitet.

– Pinnfräsar är redan tidigare ett av våra starkaste områden, berättar Anders Höögh. Kompetensen och processerfarenheten är djup rotad inom organisationen. Lanseringen av nya produkter ger oss dock ett bra tillfälle att också trimma även våra beställnings- och leveransrutiner.

Edeco har under sommaren byggt upp ett stort och väldimensionerat lager för att stå redo när kunderna kommer med sin beställning. Flertalet produkter kommer att kunna levereras påföljande vardag.

För den som själv vill lära känna sortimentet ges utmärkta möjligheter i Edecos webshop.

– Shopen innehåller massor med information och ger besökaren möjligheter att göra välgrundade produktval. För den som söker vägledning och vill fördjupa sig kring specifika applikationer står givetvis våra säljare till förfogande, avslutar Anders Höögh.